Passat 2.0 fsi vanliga fel

Jag har 0 erfarenhet av fsi motorer men har av gdi och därför vill jag fråga. EGR kylare, det mest vanligaste felet, brukar bara vara ett kugghjul som några. Däremot som ovan så finns det bra mycket andra fel på just Passat.

Passat 2.0 fsi vanliga fel

CachadLiknande11 maj 2011 – 8 inlägg – ‎6 författareKöpa begagnad Passat Bilar: köpråd. Den motorn som jag absolut skulle hålla mig borta ifrån är 2. Vi Bilägare testar Volkswagen Passat som begagnad. Mer vanlig är dock en tvålitersmotor på 150 hk eller 200 hk samt 1,8-litersmotor på 160 hk. Tidigare Passat har drabbats hårt av kvalitetsproblem och vissa fel verkar leva kvar.

Provkörning: Volkswagen Multivan Comfortline 2,0 TDI 4-motion (4). FSI motorn, gått ca 4500 mil, jag har haft.

Passat 2.0 fsi vanliga fel

Typ totalt dötrist i tyngre fordon tex passat storlek. Volkswagen Passat är en klassiker men den är bra! En vanlig motor var 2,0 FSI som hade 150 hästkrafter. FSI har kamkedjorna mot torpedväggen vilket gör att motorn måste lyftas ur.

En annan Audi-motor med problem är 2,0 TFSI. Den gick att starta men motorn gick bara i felsäkert läge. VW Passat och Audi A4 har lägre maskinskadefrekvens än genomsnittet,.

Passat 2.0 fsi vanliga fel

Det finns klagomål även på 1,8 TSI och 2,0 TSI (med kamkedja), men 1,2. Volkswagen Passat Variant är egentligen den enda bilmodell som har kunnat ge. De vanligaste här i Sverige var den snåla dieseln 2,0 TDI på 140 hästkrafter och bensinaren 2,0 FSI, som bjöd på 150 hästar. Visst har vissa exemplar drabbats av fel – det finns ännu inga perfekta bilmodeller i världen. Kan tillägga att min granne köpte en passat variant 2,0 fsi ny för två år.

Polo, Golf, Tiguan och Passat för att nämna några. Av de tio vanligaste modellerna har VW Golf överlägset flest antal fel på kamdrivningen. Vi tvärnobbar de här bilarna, det känns som att felandelen är 100 procent. Audi 1,8 TFSI och 2,0 TFSI: A3, A4, A5, A6, TT, Q5 Volkswagen TSI: Polo, Golf, Golf Plus, Jetta, Passat, Tiguan. Jag hade en Audi A8 1996 med vanlig bensinmotor där kamkedjan gick av och trasade sänder hela motorn. Jag tänkte köpa en nyare passat variant, en 2010-2011, max 10000mil.

Jag ska mest ha bilen till "vanlig" körning, till jobbet,3mil enkel, med. Motorerna är samma i grunden om jag inte minns fel. Nya Passat har rullat på våra vägar i två år och givetvis har vi noggrant. Den vanligaste anmärkningen noterar vi för. FSI har kamrem, 150 hk och på pappret drar den ungefär som 1. Om jag skulle köpt en passat hade jag utan att blinkaköpt en diesel, t. CR är lite mer trimvänlig enligt BSR, samt att den har mindre dieselknatter än PD. Här har jag sammanställt hur jag gjorde på min VW Passat -06 2. FSI (B6 och 3C kallad), vilka verktyg som är nyttiga, vad det kostade mig och. Avtappningspluggen, vanlig 19 mm sexkant, på baksidan av motorns oljetråg,. Hej, vad har ni för erfarenheter när det gäller vw passat, år 2011 och uppåt?

Inget vi vanliga behöver oroa oss över med andra ord. Jag kör Passat 3,2 FSI 4M -06 med 18000mil på mätaren, hittils inga. Jag skulle satsa på en 2,0 tdi 4motion bluemotion med DSG 6. FSI har dessutom kamkedjan mot torpedväggen, så hela motorn. Audis 2,0 TFSI är inte heller förskonad från problem, men i det fallet. Kamkedjeproblemen är dessutom väldigt vanliga, till och med på bilar.