Hur vet man att stötdämparna är dåliga

Hur vet jag när det är dags att byta stötdämpare? Ett annat tecken på dåliga stötdämpare är att fjädringen slår i botten när du kör på ojämna. Har någon nåt bra knep på hur man identifierar om ens stötdämpare i bilen har gjort sitt.

Hur vet man att stötdämparna är dåliga

Hur som helst så har jag märkt den senaste veckan att när jag kör över. Beror det på att fjädringen är dålig eller bör bytas på bilen, i så fall ska jag. Jag rekomenderar att man byter fjädrar smatidigt som stötdämpare för om. Hur länge kan man köra med sina däpare o fjädrar? Hade dämparna varit dåliga så hade det väl gungat en extra gång?

Volvo S80N (07-), V70 II (08-), XC70 II (08-)Liknande7 dec. Huruvida dämparna är dåliga eller om du kört sönder den låter jag vara.

Hur vet man att stötdämparna är dåliga

Klonkande ljud vid smågupp och när jag svänger. CachadExperter rekommenderar att man byter ut stötdämpare och fjäderben på bilar efter 80 000 km (50 000 miles). Hur vet jag att mina stötdämpare eller fjäderben behöver bytas ut? M535:a räckte dessa lääänge(Bilstein dämpare), men på.

H&R brukar dock ha ett par olika setups, vet inte om det finns just till E46. Det jag undrade var hur en dålig dämpare låter som dämpar bilen. Koni låter inte som original, vet du hur länge dom suttit på?

Hur vet man att stötdämparna är dåliga

Tyvärr så slår SBP däremot inte ner på dåliga stötdämpare längre, man ser rekordmånga gunghästar längs. Man undrar ju lite hur saab har tänkt med prissättningen på nya fjädrar och dämpare. Hur vet man om dte är fram- eller bakstötdämpare?

Bilen låter i bakvagnen när man kör sakta och har mycket last i den. Så hur vet du om dämparna är slitna, och hur byter du. Men hur kontrollerar man att bilens stötdämpare fungerar som de ska? Stötdämpare hålla bilens däck platt mot ytan av vägen, vilket ger ett jämnt tryck så slitbanan slitage förblir konsekvent. Dina stötdämpare ser till att du inte känner av gupp i vägen så mycket. Stötdämpare är därför viktigt både för att det ska bli en bättre körupplevelse men även säkrare körning.

Tips på hur du ser om stötdämparen är trasig. Stötdämpare är installerade på bilens fjädring för att dämpa stötar och stabilisera rida när man går över gupp och dåliga vägar. I lägre hastigheter typ 50-70kmh beter sig bilen normalt, men i. Kan tillägga att bilen gått dryga 16500mil och vad jag vet sitter original på. Hur vet man om man fått med alla papper och hur vet man så de inte är fejkade? Nu har mina stötdämpare bak på min 142 -70 gett upp. Gummidetaljer håller jag med om håller dålig kvalitet (oftast), men i övrigt är det inte.

Nu vet jag inte hur biltemas dämpare och fjädrar är kvalitetsmässigt, men kan ju.