Hällt för mycket olja motorn

Verkstaden fyllde på för mycket olja i min Mazda MX-5. Eftersom bilen bara gått 550 mil bör motorn nu testas och sedan skall du begära. Det som KAN hända är att motorn kommer dra olja, och så kan den.

Hällt för mycket olja motorn

Min polare råkade hälla i en halv liter för mycket olja i sin saab 900, efter. Har hällt i för mycket olja, hur ska jag göra? Fyllt på lite för mycket motorolja23 mar 2014För mycket olja i motorn12 jul 2010Pinsamt men sant!

CachadLiknande14 mars 2014 – Jag har alltså kört omkring med 1,75 liter för mycket olja i motorn! Om man hypotetiskt skulle hälla i så mycket olja att vevhuset blir fullt, skulle. Vad händer om man har för mycket olja i bilen? Jag har också hällt i två liter olja i en redan full motor, på min andra bil, en gammal rostig 240. Vi hann köra ca 40 mil med för mkt olja i och nu är jag lite nervös för att detta. Att motorn skadats av för mycket olja tvivlar jag på. Har 2cm för mycket olja på stickan efter service, alltså 2cm över MAX. Om du har alldeles för mycket olja och den blir varm så kan motorn börja gå på.

Sveriges Volvoforum15 inlägg24 sep 2011för mycket olja? Sveriges Volvoforum11 inlägg20 mar 2010Hur mycket olja i S60 2. Sveriges Volvoforum15 inlägg8 jan 2008För HÖG oljenivå efter service, borde jag oroa mig.

Hällt för mycket olja motorn

BryggSnack › Teknik › Mek & TeknikCachadLiknande5 maj 2009 – 15 inlägg – ‎11 författareI höstas fyllde jag i lite för mycket olja när jag bytte, ungefär 1-2 cm över max på stickan. Enligt boken ska det vara 4 liter, jag lyckades hälla i 4. Kommer motorn nu att explodera eller är det bara att köra på. När han svarade hur mycket olja jag hade hällt i bilen på sista tiden svarade jag 5-6 liter. Oj då, svarade han och öppnade motorhuven. Klumpigt av mig att det åkte i för mycket olja, ja jag vet.

Jag "råkade" hälla i 5dl för mkt i en bil jag hade förut och körde så i säkert 3mån innan. Vad kan hända om man häller i för mycket olja i motorn? Gjorde ett ojlebyte nu i veckan och tyckte det var konstigt att det gick i mer än vad som. Motoroljan är lika viktig för din bil som blodet i din kropp. Felaktiga oljebyten kan förstöra din motor och leda till mycket dyra reparationer. Jag kollade oljenivån efter att bilen varit på service och verkstan har hällt i för mycket olja.

Det är så att hela M:et i MAX på stickan täcks. Varför blir oljan svart, är kallstart verkligen farligt och hur mycket olja ska motorn förbruka i normala fall? Motoroljan fyller en viktig funktion, och. SVAR: Vid normal körning behöver man inte hälla några tillsatser i bensinen. Glömde helt och hållet att rekommenderade oljehalten skall vara 4,3 liter. Jag fyllde på med en hel dunk på 5 liter. Har hällt i över en halvliter när det bara ska vara ca 2 dl.

Motorn ska mycket riktigt ha 2 dl olja i växellådan och om man öppnar nivåpluggen 3. Har bara ett problem och det är den drar alldeles för mycket olja av någon anledning. Hoppas motorn (ventillyftsknack?) blir lite tystare också. Givetvis kan man överfylla lådan, det som händer då är att motorn. För mycket olja kan orsaka samma typ av motorskador som oljebrist. Luftbubblor bildas i oljan och minskar den totala smörjningen.