Glömt mat framme över natten

Lagade ganska mycket mat igår eftermiddag o lät det stå en liten stund på. Hur länge får mat som du ska äta stå framme? CachadLiknandeDe stod framme i rumstemperatur hela natten, ca 12 timmar.

Glömt mat framme över natten

Det har hänt mig flera gånger att jag har glömt ställa in mat över natten. Jag min slarvfitta glömde lägga in köttfärssåsen som jag gjorde i går i kylen. Nu har den fått stå över natten (9-10 h). Tips: Den officiella tråden för "enkla" eller snabba frågor om mat. Annars om du är riktigt optiskadad: om maten är gammal och smakar.

Glömde framme 1kg lax under natten (ca 7-8 tim)38 inlägg22 feb 2013Äter du färdiglagad mat som stått framme? VuxnaCachadLiknande21 maj 2013 – Jag glömde köttfärssåsen på svalning på spisen över natten.

Glömt mat framme över natten

Jag hade inte ätit av mat som stått framme så länge. Gjorde en mumsig pastagratäng a la "Sopranos" (från ett recept i DN). Glömde dock bort resterna som skulle svalna på köksbänken över natten. Vi brukar låta matlådor stå framme och svalna över natten om dom inte är kalla.

Jag har också glömt matlådor framme från 17-18 tiden som åkt med till. Bara för man glömmer mat framme över natten skall det inte slängas,. Men jag undrar alltså hur fort mat blir dålig?

Glömt mat framme över natten

Jag har inte velat spara sånt jag glömt framme under natten tidigare, men dethär var så mycket mat. Glömde kött på tining framme över natten. Intressen:Jakten, skyttet, familjen, maten, naturen. Köttfärssås i rumstemperatur över natten. All mat (varma rätter) som har stått i rumstemp.

Ja, men med sunt förnuft äter man inget som stått framme mer än ett dygn, man får ju. Tycker mig ha märkt att thailändare inte är så rädda för att låta maten stå framme i rumstemperatur, inte ens över natten. Det allra viktigaste är att ha god hygien när du gör maten och en obruten kylkedja efteråt. En kollega kan låta sin mat stå över natten, svin. Inte undra på att så mycket slängs om man blir nojjig över att mat stått framme några timmar. Många av dina matvaror går faktiskt väldigt bra att förvara i rumstemperatur – ganska länge. En enkel tumregel är att ju kallare maten förvaras desto längre håller den. För oss på ICA är det väldigt viktigt att du ska kunna lita på maten du handlar hos oss.

Låt dem inte stå framme för länge innan du äter dem. Tina dina frysvaror i kylskåpet över natten. Jag kom ihåg att lägga maten i en burk och tänkte låta den svalna och ställa in de ni kylen sen, grejjen är det att jag glömde ställa in den i kylen. Jag skulle inte äta mat som stått framme över natten. Men jag trodde i min enfald att den mat som slängs bort framförallt är mat som legat och blivit dålig. Påslag för den femte, och mycket sällan blir det något över. Ibland kan vi vara slarviga (som denna vecka) och glömt frysa in.

Jag skulle inte låta det tina framme över natten. Ja, över natten är ju ingen höjdare eftersom det hinner mer än tina på den tiden.