Ebay kina tull

De gånger jag beställt från Kina så har jag fått tullavgift. Konsumenträtt21 jan 2014Köpa saker från andra sidan världen på eBay? Vågar man beställa från Hong Kong via Ebay?

Ebay kina tull

Den enda risken är väll att tullen lägger vantarna på den så det blir massa extrakostnader. Jag har också "fått många gåvor" från HK och Kina. Har någon handlat prylar på ebay med nämnda avgift och kan bekräfta att den där avgiften medför att man inte betalar tull och moms när varan. Jag brukar också beställa lite saker från eBay, brukar skickas från Kina eller USA och jag har bara råkat ut för tullavgift en gång när jag.

Tull tillkommer också på många sorters varor, allt från 2,7 procent för. Det är så oerhört kul när de små gula kuverten från (oftast) Kina. Jag brukar beställa för så pass små summor att det aldrig tillkommer tull.

Ebay kina tull

Beställer man mindre pryttlar från EBay och liknande varierar det om. När du handlar via eBay så är det vanligtvis från USA eller Kina du handlar. Gifts” vilket gör att det inte blir någon tullavgift.

När du köper en begagnad vara från en privatperson i ett land utanför EU betraktas det som import det vill säga att du måste betala tull och moms. S Om jag köper något via ebay, kan jag hamna att betala något i. Jag har köpt en del från Kina (+10 försändelser) och alrdig åkt på tull. Jag importerar smycken från Kina samt ibland Ebay.

Ebay kina tull

När jag beställt stora orders får jag betala tull automatiskt, genom. Att redan när man handlar från köparen så betalar man tullavgift och andra. Lättare kanske lägga en order från någon som annonserar på ebay eller. Sen ska man om man vill undvika tull inte beställa för mer än 1300kr.

Från Kina har det aldrig varit tull eller moms. Ok tack, nu åter till ämnet: LED lampor över nätet från exempelvis Ebay. Grejer från kina brukar ta 3-4 veckor, från USA brukar det ta runt 1-2 veckor, Europa. Meeen, det kan ju alltid hända random grejer, typ tull. Det hänvisas lite här och där till ebay och att det är billigare där. Kina (främst bilelektronik) utan att tullen blandat sig i. Tullavgift 100:- och sedan moms på varan du handlat.

Kina: Har jag aldrig tullat ifrån, fri frakt nästan alltid och det tar mellan 2-5 veckor att få. Ett tips till er som handlar billigt på Ebay är att beakta tullkostnaden. Ofta kan det vara billigare att handla på Ebay inom EU än i Kina. Annat som är värt att tänka p är att du kan få betala tull för saker som skickas. Det finns alltså säljare i kina som annonserar på uk ebay siten. När man handlar på ebay får man betala en massa tull då?

Storbritannien en gång, annars är det nästan alltid från Kina.